We zijn het allemaal wel eens in meer of mindere mate….ANGSTIG 

Wat is dat toch met die angst…bij sommige overheerst het hun hele leven en bij anderen komt het wel eens voor in bepaalde situaties.

Angst is een soort van Tom-Tom die jou verteld dat je niet meer op de goede weg zit, dat je niet naar je gevoel luistert, dat je een beetje van jouw padje af bent. Angst is negatief en absoluut geen fijn gevoel maar het is blijkbaar toch nodig om jou iets in te laten zien. Angst is een teken dat jou behoed voor iets vreselijks wat in de toekomst staat te gebeuren…VOLGENS JOUW GEDACHTEN !

Jij bent je eigen saboteur want JIJ denkt dat er iets aan zit te komen, JIJ maakt je zorgen om iets omdat je denkt dat iets zus of zo zal gaan gebeuren…..

Wij zijn allemaal stuk voor stuk zo geprogrammeerd dat ons instinct ons behoed voor gevaar, en dat kan van alles zijn maar in ieder geval zijn we zo gemaakt dat we MOETEN overleven. Ons onderbewuste kent geen verschil of iets daadwerkelijk gaat gebeuren of dat we iets “verzinnen” met onze gedachten dat misschien gaat gebeuren. Of we oog in oog komen te staan met een tijger die op ons af komt of de gedachten dat er iets fout kan gaan wat levensbedreigend is, het maakt voor ons onderbewuste niks uit omdat die niet kan onderscheiden…en BAM daar is het al…we voelen angst 

We hebben allemaal de keuze: of we leven vanuit LIEFDE, of vanuit ANGST

We willen geen angst voelen want dat maakt je ongelukkig en het verlamt je, het versteent je, nee we willen allemaal vrij leven en gelukkig zijn….waarom creeer je dan gedachten wat JOU weer angstig maakt, waarom doe je dat jezelf aan ? Tja antwoord is simpel eigenlijk..omdat jouw systeem erop gemaakt is om te overleven en jezelf overal voor te behoeden.

Dus je maakt scenario’s in je hoofd zodat je overal op voorbereid kan zijn want stel toch eens voor dat…..we willen toch allemaal die controle hebben over alles en iedereen het liefst…

Gelukkig voelen of pijn vermijden

Willen we het geluk najagen of willen we pijn vermijden ? Ja het laatste ligt meer voor de hand want dat is misschien veel makkelijker dan het eerste. Pijn vermijden is makkelijker dan heel de dag door het geluk najagen….dus hoe vermijden we pijn ? Door heel veel dingen te ontlopen die we moeilijk vinden, die ons pijn doen. We vertonen uitstelgedrag en gaan niet lekker in ons vel zitten…

Want als ik dit of dat zou doen (wat ik wel het allerliefste zou willen) dan kwets ik die of die, als ik mijn gevoel ECHT ga volgen dan heb ik de poppen aan het dansen en heb ik ruzie met hem/haar. Dus nee we houden liever rekening met de ander dan met onszelf !

We gaan leven vanuit ons denken en onze conditioneringen en onze ANGST voor afwijzing, want dat is wat er gaat gebeuren, als je geen rekening meer houdt met de buitenwereld dan word je afgewezen. En afwijzing betekent gevaar voor je “zijn” en dat is voor je onderbewuste een grote dreiging, dus komt je overlevingsinstinct weer omhoog die er alleen op uit is om jou te laten leven en er alles aan doet om pijn te vermijden.

Echt leven vanuit ons hart is blijkbaar heel erg moeilijk want dan doe je toch anderen tekort…

Alleen al het feit dat je iets zou willen gaan doen wat een ander misschien niet leuk zal vinden (denk jij) geeft al een ongemakkelijk gevoel en je zit meteen in de “pijn vermijden modus”

Je raakt steeds verder verwijderd van je eigen liefde, van je eigen kracht en vervolgens leef je vanuit controle houden en pijn vermijden.

Angst is je tom-tom

Ja het verteld jou dat je niet op 1 lijn zit met wie je daadwerkelijk bent, dat je niet op 1 lijn zit met jouw gevoel, met jouw kracht, met jouw bron. Dit negatieve gevoel zegt jou dat je verkeerd zit op de weg en dat je om moet draaien, om draaien naar de weg die wel resoneert met jou, waar jij wel kracht voelt, waar jij wel gelukkig van wordt.

ANGST is een teken dat je iets niet goed doet en dat je dat om moet draaien, moet shiften. Dat je andere gedachten moet krijgen, dat je vertrouwen moet hebben en/of krijgen. Ga eens naar je gedachten en gevoel toe als je angstig bent en vraag aan jezelf “waarom voel ik me zo, wat is er aan de hand”?

Vaak zijn mensen heel angstig maar weten totaal niet waarom…..

Ik heb geregeld mensen in mijn praktijk die totaal niet weten waarom ze zich angstig voelen, wat dat toch is. Het heeft met controle te maken. Controle willen hebben op alles en iedereen om zo de controle te kunnen houden….JA HET IS ECHT DUBBEL OP

Waarom willen ze de controle ? Omdat ze juist dan nooit voor verrassingen komen te staan en altijd weten wat hun te wachten staat, dus mensen willen weten wat er gaat gebeuren in alles in hun leven ! Als je dan ook nog eens best negatief bent ingesteld en daardoor negatieve gedachten hebt dan ziet je hele toekomst er vrij somber uit omdat je dus alleen maar negatief denkt.

JA DAN IS HET NIET GEK DAT JE ALTIJD ANGSTIG BENT want jouw onderbewuste weet niet of dit werkelijkheid is of verzonnen.

Jouw onderbewuste krijgt deze informatie wat gebaseerd is op negativiteit en gaat vervolgens in de “overlevingsmodus” stand

Je voelt je de hele dag angstig omdat je vreselijk ver verwijderd bent van jouw bron, van jouw ziel en daardoor trek je natuurlijk ook alleen maar negativiteit aan want dat is nou eenmaal de wet van de aantrekkingskracht en voila, 1 brok ellende

ANGST IS PUUR EEN EMOTIE DIE JIJ ZELF CREEERT VANUIT NEGATIEVE GEDACHTEN DAT ER IETS NEGATIEFS STAAT TE GEBEUREN IN DE NABIJE OF VERRE TOEKOMST

Meer is het niet, jij hebt zelf jouw gedachten onder controle en alleen jij kan bepalen of jij je gelukkig voelt of angstig. Als je de kracht hebt om POSITIEVE gedachten te krijgen over iets dan ga je je acuut anders voelen, zo vlug werkt het onderbewuste en je emoties.

Ga eens kijken waarom jij je angstig voelt, is het uberhaupt wel terecht al die gedachten over een bepaalde situatie. Heeft het eigenlijk wel nut om je ergens zorgen over te maken en kan je de situatie toch niet veranderen (of jij je wel of geen zorgen maakt, het is toch zo)

Hebben mijn zorgen wel nut ? Denk ik onbewust vaak negatief ? Ga dat eens na en loop niet weg van je negatieve gevoel en/of verdriet

En kom je er gewoon niet uit dan bel je mij want ik kan je zeker helpen hiermee !

www.praktijkheeljeziel.nl

0615101139

Liefs Anita