Lieve volgers, ik wil jullie een inzicht geven.
Een inzicht wat verhelderend werkt, wat je altijd kan toepassen en waarbij je juist heel veel inzichten krijgt in jezelf !
We storen ons allemaal wel eens aan een ander, of we krijgen juist hele kromme tenen van een ander, een irritatie van een karaktertrek van iemand, een frustratie van een kenmerk van iemand…..sommige zelfs zo erg dat er boosheid naar boven komt. Tja we zijn tenslotte ook allemaal maar gewoon mensen die elkaar spiegelen…dag in dag uit.
Ga eens na waaraan je je zo ergert aan iemand, ga eens voelen waar je je gruwelijk aan stoort aan iemand en draai het dan eens om. Ik zal het uitleggen….
Je stoort je bijvoorbeeld aan het egoistische gedrag van iemand, wat is het tegenovergestelde van egoisme ? dat is dus jezelf wegcijferen ! Als jij je stoort aan egoisme van anderen dan wil dat zeggen dat jij jezelf minder mag gaan wegcijferen, jezelf meer voorop mag gaan stellen.
Je irriteert je mateloos aan het dominante gedrag van iemand, het tegenovergestelde is dat je te meegaand bent, dat anderen over je heen kunnen lopen, dus het wordt tijd dat jij meer in jouw kracht mag gaan staan en jezelf heel belangrijk mag gaan vinden.
Erger je je misschien aan sloom/passief gedrag van iemand, dan mag je dus jouw haastig en opgejaagd gedrag en gevoel gaan minderen en het rustiger aan gaan doen. Waar je je aan stoort aan iemand is altijd een eigenschap/karaktertrek wat jij zelf meer van mag gaan toepassen en mag aanleren.
Dus ga na waar jouw irritaties liggen bij de ander en draai die eigenschap eens om. Juist die omgekeerde eigenschap mag jij nog meer gaan toepassen in jouw leven en gaan gebruiken.
We zijn altijd geneigd om de vinger naar de ander te wijzen, om de ander de schuld te geven van ons ongenoegen, van ons verdriet, ons tekort…etc
Maar het is nou juist de bedoeling om hier te ervaren, te leren, lief te hebben, te genieten en te groeien….
Dus in plaats van je vinger te wijzen naar de ander ga je dus eerst naar binnen bij jezelf om te ontdekken welke eigenschappen jij juist meer mag gaan toe-eigenen. Heel je leven krijg je spiegels voorgedragen door anderen, daarom zijn we hier om te ervaren en te groeien !
Zolang jij jezelf nog klein houdt, zolang jij je eigenwaarde nog niet ziet of te weinig liefde en respect voor jezelf voelt zal je altijd mensen en situaties op je pad tegen komen die dat aan jou juist spiegelen, die de bevestiging van jouw zelfbeeld geven. Die jou inderdaad bevestigen dat je minder bent als een ander, dat je niet zoveel waard bent….en waarom? Omdat jij dat zo voelt, omdat jij dat over jezelf zo vindt !
Dus dat trek je dan ook aan !
Dan erger je je dus aan dominante mensen, aan egoisme, aan mensen die graag op de voorgrond treden, aan mensen die altijd “aanwezig” zijn. Draai het om en pas de nieuwe eigenschap meer toe in je leven, het is even aanpoten in het begin, het is een soort kracht training en discipline maar de moeite waard want dat is dus de eigenschap wat jij nog meer moet leren om lekkerder in je vel te komen zitten en jezelf meer waard te gaan voelen !
De energie/universum/het leven zal jou altijd geven wat je voelt, want dat is jouw vibratie, jouw frequentie die jij energetisch uitzendt en dus van hetzelfde terug krijgt
We zijn allemaal energie, alles is energie en vergelijk het maar dat we een radiostation zijn met allemaal onze eigen frequentie (vibratie) die gebaseerd is op jouw zelfbeeld, positieve/negatieve emoties, blokkades, angsten, waarde en normen. Jij zendt dus een bepaalde frequentie uit die dezelfde frequentie terug krijgt ! Hoe je over jezelf denkt en voelt wordt bevestigd door het leven zelf, de omgeving, vrienden, kennissen, familie….
Ga dus meer naar binnen, naar jouw gevoel, naar jouw eigenwaarde en voel eens wat jij echt nodig hebt, verander je vibratie eerst met andere gedachten te creeren. Het is echt niet makkelijk hoor maar wel de moeite waard en verander je overtuigingen eens die jou niet meer dienen, die jou niet meer gelukkig maken. Het is elke dag oefenen oefenen en op een gegeven moment voel je dat je het automatisch voortaan doet.
Zorg er maar voor dat je het heel goed met jezelf krijgt, dat je je eigen beste vriend/vriendin bent en dat je jezelf zeker waard vindt om hier te zijn, want dat ben je !
Wil je mijn hulp bel 0615101139
of heb je vragen, stel ze gerust !
Liefs Anita