Kies voor jezelf

Ongetwijfeld heb jij dat ook, dat je jezelf wegcijfert, aanpast, willen voldoen aan de idealen van anderen, rekening houden met de buitenwereld….en ga zo maar door…moe, moe, ontzettend moe word je daarvan en telkens zeg je tegen jezelf dat je dat vanaf morgen niet meer gaat doen en dat je alleen nog maar dingen doet die jij leuk en fijn vind. uhhhmmm ja ja…dus niet !
Zijn we zo opgevoed of zit het gewoon in ieder van ons om altijd maar naar anderen te kijken, altijd ons inhouden en denken dat anderen van ons van alles verwachten. Nee het is een overtuiging gewoon, meer niet.
Waarom ben jij zo bang wat een ander vindt of zegt van jou, waarom ben jij zo bang dat je niet voldoet aan anderen en wat die van jou verwachten ??
Wij vullen zo graag in voor een ander…dat is het ook !
Op het moment dat je het door hebt word je eigenlijk best wel gefrustreerd en geergerd en boos “en ik ga me niet meer aanpassen, dat ze het lekker bekijken !!” of “ik ben toch ook gek he dat ik dit doe !!” of “dat ze toch helemaal het heen en weer krijgen !!”
Wat je dan aan het doen bent is de schuld bij de ander leggen omdat jij het ooit hebt geaccepteerd dat je je aangepast hebt. Dus jij voelt jouw frustratie dat je naar de ander hebt gekeken terwijl je het op vrijwillige basis gewoon zelf hebt gedaan, jij hebt het zelf gecreeerd ! maar de ander krijgt toch de schuld.
En op dat moment wordt het tijd dat je het heft in eigen handen neemt ! Er is niemand die jou ooit komt redden uit jouw vervelende of ongemakkelijke situatie, er is niemand die jou een magische pil geeft dat je weer helemaal blij en onafhankelijk bent. Nee er is niemand die jou gelukkig kan maken dan alleen (trommelgeroffel) JIJZELF !!
Ja je staat er eigenlijk alleen voor !
Door overal anders over te gaan denken, anders denken over de ander !
Vul niks meer in voor de ander, heb geen verwachtingen meer dan valt het ook niet tegen. Denk niet voor de ander
NIVEA
NIET INVULLEN VOOR EEN ANDER
Je voelt je niet lekker in je vel, je hebt het gevoel dat je alleen nog maar voor anderen leeft, je kijkt teveel naar je gezin en cijfert jezelf weg. Je vindt de mening van de buurvrouw super belangrijk, je wil voldoen aan het ideale plaatje wat men van jou denkt….bla bla bla bla
BULSHIT !
Je zit vast in een huwelijk waar je niet meer gelukkig in bent, je hebt vriendschappen die je niet meer dienen, je wil eigenlijk allang afscheid nemen van die of die, je zit vast op je werk maar je durft er niks van te zeggen omdat je bang bent om het te verliezen.
Stuk voor stuk angsten en blokkades die jou niet op het juiste pad brengen
Blokkades en angsten die jij zelf in het leven roept om maar niet die keuze te hoeven maken omdat je bang bent voor de gevolgen en de oordelen van anderen. Dus blijf je daar staan en je verroert je niet !!
Bang voor de reacties van anderen, bang voor het onzekere, het onbekende, wat gaat er gebeuren als ik uit dit huwelijk stap, wat gebeurt er als ik mijn baan opzeg, wat gebeurt er als ik die vriendin vertel dat ik geen zin meer heb in onze vriendschap……
Ook een hele goeie reden om iets niet te durven doen is: “ja dan krijg ik niet de schuld, ik hoop dat die ander er een punt achter zet dan heb ik het niet gedaan en ben ik onschuldig”
Je neemt dus geen verantwoordelijkheid voor je eigen leven !! en dat is nou net de bedoeling van het hele leven !!
Verantwoordelijkheid nemen, creator zijn van je eigen leven !!
Ik vraag altijd aan diegene die zo vast zitten in hun leven “wat zou je echt gaan doen als je totaal onafhankelijk bent en alles zou kunnen krijgen”? Het antwoord wat dan komt is altijd het juiste ! Gewoon puur vanuit het hart en de ziel !
Maar omdat je beren op de weg ziet en je zorgen maakt en vooral heel angstig wordt over wat er allemaal wel of niet op je pad komt als je voor jezelf gaat kiezen, kies je daarom maar niks en laat je het lot maar bepalen die jou komt redden als de prins op het witte paard…
Je bent en blijft slachtoffer van je eigen leven !
Besef heel goed dat je EIGEN KEUZES hebt en dat je puur voor JOUZELF hier op aarde bent, niet voor een ander !
Alleen voor jouzelf 
Jij hebt jouw lessen te leren en de ander moet zijn lessen leren. punt !
Meer is het niet, zo simpel is het gewoon
Ieder z’n ding !
Jij bent hier niet om anderen van dienst te zijn, of om anderen te entertainen, of om anderen te pleasen !!? SCHEI TOCH UIT !
Het is klaar !
Ga voor jezelf staan !!? Hou van jezelf !! Respecteer jezelf !! en vooral
Kom voor jezelf op en kies voor jouw geluk !
Wanneer je dat gaat doen komt ook alle geluk naar jouw kant want dan zit je op jouw juiste pad
Alle negatieve emoties en gevoelens die je hebt omdat je zo naar anderen kijkt of omdat je niet voor jezelf durft te kiezen omdat je bang bent voor alle gevolgen, die emoties zijn bij jou omdat ze je iets willen vertellen. Die emoties zijn er omdat ze jouw navigatie zijn, ze willen je vertellen dat je niet op de juiste weg zit en dat je voor jezelf moet kiezen. Pas als je serieus deze emoties onder ogen komt en echt gaat handelen naar wat jij wil in het leven dan zal je zien dat alle goeds op je pad komt omdat je juist voor jezelf kiest !!
Kom je er zelf niet uit en heb je mijn hulp nodig of heb je emoties die je niet kan thuis brengen en wil je meer weten wat er onbewust meer speelt in jou, bel me 06 15101139
xxx Anita